Gør sundhed til en del af hverdagen i dit firma

By:

Sundhed er for alvor kommet på dagsordenen i erhvervslivet. Det skyldes, at medarbejdere i dag skal være mere effektive end nogensinde, og et af de mest grundlæggende vilkår for effektive medarbejdere er sundhed. I nutidens samfund er grænserne mellem privatliv og professionelt arbejdsliv blevet mere utydelige, og derfor er der konsensus om, at medarbejdernes privatliv faktisk også har betydning for deres arbejdsliv. Derfor kan arbejdsgivere godt tillade sig at forvente sunde medarbejdere, og der er et par måder, hvor du, som medarbejderansvarlig, kan fremme dine medarbejderes sundhed, uden at du behøver at involvere dig i deres privatliv.

 

Sport og motion

Lidt groft består sundhed af tre grundelementer – søvn, kost og motion. Søvn kan du ikke gøre meget ved, med mindre du vil tilbyde dine medarbejdere en ”morfar” hver dag, og det vil du nok ikke. Til gengæld kan du sætte tid af et par gange om ugen til motion i arbejdstiden. 45 minutter kan gøre meget, og det kan være alt lige fra en lille løbetur, lidt gymnastik eller andet. Det har andre virksomheder afprøvet, og det har været en stor succes, da det giver friske medarbejdere med mere overskud.

 

Kost

Kosten kan du også påvirke dine ansatte til at forbedre. Dette kan du gøre ved at få catering ude fra, anlægge en kantine eller, hvis budgettet er lidt strammere, starte en frugtordning. En daglig levering af frugt giver de ansatte en mulighed for et lækkert supplement til madpakken og måske endda et sundt alternativ til kaffemaskinen. Det er hverken dyrt eller besværligt at starte, og faktisk kan du afprøve en ordning ved Frugtcompagniet, der har en lukrativ prøveordning. En god blanding af ugentlig motion og et tilbud af frisk frugt omlægger måske ikke ligefrem dine medarbejderes livsstil, men det giver dem mere overskud, hvilket kan have en stor, gavnlig effekt.